Business is booming.

Равносметката на Народното събрание: БСП с най-много питания, Министър Аврамова с най-много отговори

0

- Advertisement -

Тази година 44-ото Народно събрание е провело 120 пленарни заседания, десет от които извънредни. От 1 януари до 17 декември 2020 г. в Народното събрание са постъпили 1156 въпроса и 54 питания на народни представители. Били са проведени разисквания по седем питания, по два вота на недоверие на Министерския съвет и са осъществени седем изслушвания. Отговорено е на 1042 въпроса на народни представители и на 43 питания.

През годината парламентарен контрол е провеждан в 34 пленарни заседания. За осъществяване на контролната функция на Народното събрание са използвани 108 часа и 56 минути.

На най-много въпроси и питания от началото на годината са отговорили министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 144, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – 123, министърът на околната среда и водите Емил Димитров – 115, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – 84, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 81, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева – 79, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов – 59, министърът на финансите Владислав Горанов – 54, министърът на вътрешните работи Младен Маринов – 38, заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева – 37 и т.н.

От народни представители от ПГ „БСП за България“ са внесени най-много въпроси и питания – 929 въпроса и 45 питания. От ПГ на ПП ГЕРБ са задали 69 въпроса и едно питане, от ПГ „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ – 63 въпроса и три питания, от ПГ на ДПС – 30 въпроса, от ПГ „Обединени патриоти“ са отправили 28 въпроса и едно питане, нечленуващите в парламентарни групи – 39 въпроса и 5 питания.

През десетата си сесия 44-ото Народно събрание е приело 63 закона и 52 решения. Парламентът е имал 45 редовни и едно извънредно пленарни заседания.

В периода от 1 септември до 17 декември 2020 г. са внесени 75 законопроекта, като 33 от тях са на народни представители. Постъпили са 64 проекта за решения, от тях 57 са от депутати.

Използваното време за осъществяване на контролната функция на парламента през десетата сесия е 32 часа и 50 минути, като парламентарният контрол е провеждан в 12 пленарни заседания.

В Народното събрание от 1 септември до 17 декември 2020 г. са постъпили 378 въпроса и 19 питания. В този период е имало едно изслушване и две разисквания по питане.

Изслушването на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов и на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева е относно позицията на България по Преговорната рамка за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС. Проведени са разисквания по питания към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов относно как се структурират дейностите и политиката на правителството в здравеопазването по отношение на извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19, и към министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно политиката по подобряване на адекватността на пенсиите в България в краткосрочен и дългосрочен план.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 40, Георги Стоилов – 35, Георги Йорданов – 20, Николай Иванов – 19, Кристина Сидорова и Лало Кирилов – по 17, Надя Клисурска- Жекова и Явор Божанков – по 16, Дора Янкова – 15, Красимир Янков и Светла Бъчварова – по 14.

От народни представители от ПГ „БСП за България“ са внесени най-много въпроси и питания – 302 въпроса и 14 питания. От ПГ на ПП ГЕРБ са отправили 29 въпроса, от ПГ на ДПС – 12 въпроса, ПГ „Обединени патриоти“ – 8 въпроса, от ПГ „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ – един въпрос и 2 питания, нечленуващи в парламентарни групи – 26 въпроса и 4 питания.

Източник: Dunavmost.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече