Business is booming.

Политологът Евгений Дайнов поясни: Без БСП Радев не може да спечели нов мандат

0

- Advertisement -

Ако президентът Румен Радев се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може и да не спечели втори мандат. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов по бТВ.

Той подчерта, че президентът е възприеман като естествен лидер на антиправителствените протести, но на практика недоволството е било без конкретен лидер.

По думите му антиправителствените протести през лятото не са успели да постигнат основната си цел – оставка на правителството и на главния прокурор, но недоволството е преподредило политическата система и политическата карта на мисълта у нас, в Европа и в САЩ. В момента сме като при махмурлука – когато са опиянени, всички се обичат, когато дойде махмурлука, са сърдити. Ще мине махмурлука, коментира Дайнов факта, че подкрепящи протестите партии не искат да направят предизборна коалиция.

Следващият парламент ще е шарен, може да се стигна и до политическа криза, смята Дайнов.

„Но покрай тези кризи и македонската истерия, която развърта нашето любимо правителство, аз допускам всичко. Не би трябвало Бойко Борисов да може да спечели изборите. Но ако завъртят още една такава история от типа „Македония е наша“ – нямам представа“, каза още Дайнов.

Според него има резервен вариант за правителство и той е ГЕРБ на власт, но без Бойко Борисов като премиер.

Той очаква, че партиите, които сега се борят за място в следващия парламент, по естествен път ще направят анти-ГЕРБ коалиция.

Политологът отправи критика и по отношение на управлението на кризата. „Тези управляващи нарочно ликвидираха институциите, те им пречеха“, отбеляза Дайнов. Той коментира, че нова Конституция не е ваксината, която може да реши проблемите в България.

Източник: „Епицентър“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече