Business is booming.

Водевил: За протестите, за един папионковец и бабите на село

0

- Advertisement -

Един политически веселяк, шоумен и папионковец тия дни ни съобщи, че протестите не обяснили добре защо трябва да си ходи Борисов. Няколко хиляди на жълтите павета разбрали, но бабите на село – не. Това беше дълбоката мисъл на този политически брокер.

Бабите на село така и не разбраха защо си отиде Тодор Живков, защо Иван Костов не им говореше, защо царят беше премиер, защо Станишев е шеф на ПЕС и защо Кьовеши не е прокурор във Вълчи дол. Не разбраха и как така цял живот блъскаха, а пък се оказа, че не са построили нищо.


Бабите на село разбират само от мотики, туршии и плетене на терлици. Повече не им се полага.
Бабите на село си мислят, че папионките са бонбони лукчета, увити в станиол.

Забогатели умници като този политикан много обичат да измислят вицове. За тях животът е виц, най-много виц и половина. Само парите им са сериозни и задълбочени.


Като подлагат на всичко по една динена кора, такива същества обезсмислят и сълзата, и капката кръв, и усилието да не си вечно наведен.


И защото не е честно само подобни духовни първенци да измислят вицове, ще се пробвам и аз с един, собствено производство: „Столична община решила да забрани „Пепеляшка“ – отделяла много фини прахови частици.“
Екологично, нали? Но дали бабите на село ще го разберат?

Автор: Николай Милчев

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече