Business is booming.

Алтернативна надежда: Свещеници влизат в Covid отделения да вдъхват вяра на болни

0

- Advertisement -

В дните преди Коледните празници – от 20 до 26 декември, свещениците и духовниците, които са преболедували COVID-19, ще влязат в лечебните заведения при болните. Духовниците ще помажат тези, които имат желание, ще ги поръсят със светена вода и ще им вдъхнат кураж, предаде БГНЕС.

Това стана ясно по време на днешното правителствено заседание, в което участие взе Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Той съобщи, че тази благословия се планира и за Йордановден, който честваме в първите дни на новата година. Патриарх Неофит е дал благословията си по повод инициативата преди Рождество в лчебните заведения. По време на днешното правителствено заседание, кабинетът отпусна 2,5 млн. лева за ремонти, реставрация и доизграждане на храмове в страната. Средствата са определени за реставрационни дейности в Бачковския и Троянския манастир, за ремонт на манастира „Св. Йоан Кръстител“ в с. Жабляно, общ. Земен, за храма „Св. Петка“ в Русе, за църквата „Свети Дух“ в с. Бенковски в общ. Кирково. Финансова помощ за ремонтни дейности се предоставя и за сградата на Софийската митрополия, за сградата на Старата митрополия в Ловеч, за укрепване на столичния храм „Св. Ап. Андрей Първозваний“ и за продължаване на строителството на църквите в София – „Св. Стефан“ в Южния парк и „Св. Благовещение“ в кв. „Дружба“ 2. „Наближава много велик ден – Рождество Христово, а в тази пандемия, в тази финансово-икономическа криза, упованието на хора в Бога е изключително важно“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че в своите действия правителството винаги се е водило да бъдат в името на Бога и на българските граждани. „Ще направим така, че на Рождество Христово хората да са със семействата си, да могат да отидат на църква, да запалят свещ, да почетат този изключително светъл ден. Това ни е целта“, изтъкна премиерът.

Източник: БГНЕС

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече