Business is booming.

Спасителен план: Министерството на туризма рекламира ски курортите с над 2.4 млн. лв.

0

- Advertisement -

Министерството на туризма ще получи допълнително 2.435 млн. лв. в бюджета си за тази година, за да проведе „масирана рекламна кампания“ за популяризиране на зимните курорти в България. Това реши правителството на днешното си заседание. 

Рекламата ще бъде насочена към българските туристите, както и към съседните на България страни. Заради COVID-пандемията зимните ни курорти не може да разчитат този сезон на традиционни туристи като англичани, германци, израелци, руснаци. Авиокомпаниите в момента не осъществявате редовни полети, спрени са и всички чартърни програми от Германия, Великобритания и Израел. Затова надеждите са насочени основно към гости от съседните Търция, Гърция, Сърбия, Северна Македония и Румъния, които пътуват до страната ни със собствен транспорт.

Тази рекламна кампания се явява една от много стъпки, които Министерството на туризма предприема за спасяване на зимния туристически сезон и стабилизиране на българския туристически бизнес – един от най-силно засегнатите сектори от пандемията COVID-19″, се посочва в правителственото прессъобщение.

Министерският съвет е приел също така постановление, с което се осигурява финансов ресурс Министерството на туризма да наеме външни оценители за администриране на заявките на туроператорите за получаване на субсидия от 35 евро за всеки пристигнал със самолет чуждестранен турист у нас, става ясно от правителственото съобщение.

Точна сума за този разход не се посочва, единствено се отбелязва, че има изключително голям брой заявки. Парите за работата на външните оценители щели да бъдат осигурени от реализирани икономии по бюджета на Министерството на туризма за 2020 г.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече