Business is booming.

„Пирогов“ спешно търси 80 санитари, плаща им близо 3000лв заплата

0

- Advertisement -

Доц. Ангел Кунчев разкри тревожна статистика, с която обори критиците, уверяващи, че жертвите на COVID-19 не влияят на общата смъртност в България. „Най-новите данни, с които разполагам от няколко часа, сочат, че три пъти и половина се е увеличила смъртността за последния месец и е достигнала най-високи нива в сравнение с предишните 5 години.

И това се дължи основно на коронавируса. „Беше очаквано да излезем на първо място по смъртност, причинена от COVID-19, на глава от населението, предвид характеристиките на населението – висок процент на възрастни хора и висок процент на хроничните заболявания. Щеше да бъде престъпно да не реагираме с по-строги мерки. Трябва да се борим и ще се борим с тази зараза, както и да е създадена тя – дали по изкуствен или естествен път. Ако ще и от Космоса да е дошла„, каза Ангел Кунчев.

Той допълни, че в „Пирогов“ спешно се търсят да се наемат 80 санитари, като обяви, че тяхната заплата сумарно ще възлиза на 3000 лв. До момента никой не бил откликнал на търсенето.

Според главния държавен здравен инспектор, се очаква грипна вълна през декември и януари. Кунчев обаче прогнозира, че е по-вероятно грипът да остане по-встрани като въздействие.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече