Business is booming.

Кошмарът се завръща: Случаи на повторно заразяване с Covid-19 и в България

0

- Advertisement -

Вече има случаи на повторно заразяване с коронавируса и в България. Сигналите за такива случаи се множат, макар да се оказва, че здравните власти у нас не следят за повторно боледуване, съобщи bTV.

Само във ВМА има 4 случая на медици, диагностицирани за втори път – две медицински сестри, хирург и медицински секретар. Те са излекувани от COVID-19 преди месеци – някои преди 3, други преди цели 8. А сега отново дават положителни проби.

Трима от тези четирима медици карат повторното заразяване леко, един е в по-тежко състояние.

От болницата коментираха, че специалистите нямат обяснение на какво се дължи повторното заразяване.

На въпрос колко са пациентите, боледуващи от коронавирус за втори път, от Здравното министерство и РЗИ заявиха, че те не засичат дали даден пациент вече е попадал в системата или не.

Според вирусолози, за да се говори за повторна инфекция трябва да е доказано чрез генетичен анализ, че в двата случая вирусът е различен и става дума за втора независима инфекция. При първичното заразяване вирусът може да се е задържал в организма и след известно време да се развие отново, без това да се води повторно заразяване.

Междувременно беше съобщено, че поредно огнище на коронавирус у нас е в социална институция. 94 от 116 души са позитивни в дома за лица с умствена изостаналост в каварненското село Българево. Заразени са и 10 души от персонала.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече