Business is booming.

Здравни абсурди: Бебе с коронавирус чака 10 часа за прием в болница

0

- Advertisement -

Абсолютни лъжи, вменяват вината на нас. Няма прием, няма лекарства. Това заяви Иван Димитров от Българския пациентски форум в коментар какво се случва със здравната ни система. Пенка Георгиева от пациентска организация „Заедно с теб“ твърди, че имало случай в Пловдив с бебе на 55 дни, което било с коронавирус и чакало 10 часа.

За този период е влязла една санитарка, която е казала, че ще сложат системи на бебето. Сложили са му след цял ден чакане, майката е била с него и е блъскала по вратата, която е била заключена, твърди Георгиева пред БНТ. Тя обясни, че случаят е „пресен“ – от вчера, като става въпрос за бебе и майка от малко населено място, закарани в Пловдив.

Това министерство се обърна в министерство на Ковида и с това не се справя“, категорична беше Георгиева. Иван Димитров също беше категоричен – по време на първата вълна на коронавируса лекарите и медицинските сестри са били изоставени. Защо не бяха направени COVID болници, защо нямаше „зелени болници” – има и други пациенти, не само коронавирус„, попита Димитров.

Нищо не правят – вкарахме коронавируса в лечебните заведения, сега ще правим чисти болници.

Пенка Георгиева твърди и, че в момента в София веднъж на ден „Спешна помощ“ получава информация къде има свободни болнични легла. Защо няма Национална информационна система за местата в болниците – на някой нещо му пречи явно, попита тя и продължи – този здравен министър не може да вземе адекватно решение кога възрастните хора да ходят на пазар, та с други, по-важни неща ли, добави Георгиева. Тя каза и, че лекари звънят на пациентски организации да плачат за помощ да се намерят легла за болни. Георгиева благодари на всички лекари.

Същевременно главният секретар на РЗИ Пловдив д-р Сийка Димчева увери, че още от март течала организация за коронавируса, в която се включили всички лечебни заведения.

Разкрити са над 1000 легла за коронавирус, персоналът е осигурен, каза Димчева. Според нея било недопустимо при прехвърляне на пациент от болница в болница да няма медицинско лице с него.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече