Business is booming.

Удар под кръста: Синдикат в МВР скочи срещу Борисов заради детските надбавки

0

- Advertisement -

След като коалиционният партньор на управляващата ГЕРБ – ВМРО, преди ден определи оттеглянето на предложението всички деца да получават от държавата надбавки от идната година като „перверзия“, днес и Синдикалната федерация на служителите в МВР излезе с остра позиция. В нея се възразява срещу обвързването на парите за децата със средствата, необходими за заплати на полицаите и допълнителното стимулиране на медиците. 

От най-големия синдикат настояват депутатите (от ГЕРБ – б. р.), опитали се да противопоставят служителите на МВР на родителите, да се извинят и да напуснат Народното събрание. „Полицаите са възмутени от предложението за промени в закона за бюджета и приемат това като директна провокация към искането за по-голямо увеличение на заплатите  на служителите в МВР“, заяви председателят  Валентин Попов.

„За пореден път сме изключително дълбоко възмутени от поведението на политическата класа в България – крайно нахално, крайно цинично. Мисля, че тези хора, и го написах във Фейсбук, счупиха тъпомера“.

Синдикалният лидер припомни на законодателите, „произвели поредния скандал, че полицаите също са родители, както и че не получават детски надбавки“: „Наши колеги, за разлика от уважаемите дами и господа народни представители, загиваха и вероятно ще продължат да загиват при изпълнение на служебните си задължения. Ние се опитваме, доколкото е по-силите ни, да се грижим за техните деца“, посочи Попов.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече