Business is booming.

Антикризисно! БЛС предлага лекарства без лекарско предписание да се продават и в хранителните вериги

0

- Advertisement -

Българският лекарски съюз предлага две мерки, свързани с Covid кризата. Едната предвижда в най-кратки срокове да бъдат разкрити денонощни аптеки, тъй като в момента те са едва 30 или около един процент от всички действащи в страната.

От съсловната организация предлагат също медикаментите без лекарско предписание да се продават в хранителните вериги и денонощните магазини. От Лекарския съюз са категорични, че в интерес на българските граждани е бързо да бъдат направени нормативни промени, които да регламентират осигуряването на 24-часов достъп до фармацевтични услуги.

От съсловната организация алармират, че в региони като Враца, Видин, Смолян, Разград и Търговище изобщо липсват денонощни аптеки, а в същото време България е сред първите страни в ЕС по брой аптеки на глава от населението.

От съюза подчертават, че в началните стадии на болестта при 90 процента от случаите не е необходимо да бъдат приемани лекарства, за които трябва рецепта. Затова оттам предлагат по примера на други държави медикаментите без лекарско предписание да се предоставят за продажба и в хранителните вериги, денонощните магазини и други търговски обекти с непрекъснат цикъл на работа.

Изтомник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече