Business is booming.

Пълен абсурд: Кметът на Пловдив, приет с COVID-19, излезе от болницата, за да посрещне Бойко Борисов

0

- Advertisement -

Пълен абсурд беше показан във видео, публикувано на фейсбук страницата на Бойко Борисов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров излезе от болницата, където е приет за лечение на COVID-19, за да посрещне премиера, който е на посещение в града днес.

Димитров бе приет в ковид отделението на пловдивската УМБАЛ „Пълмед“ на 1 ноември, като преди това се е лекувал в домашни условия, но се влошил. Той съобщи, че е положителен за COVID-19 на 26 октомври. Към днешна дата не е ясен неговият ковид-статус, нито в какво отделение го лекува болницата – за пациенти с коронавирус или в друго.

Премиерът даде някои инструкции към лекуващия лекар на кмета:

„Няма да го глезите, докторе. Пробвайте го за антитела, да идва още днес. Тежко е 9-10-11 ден, дотогава беше леко. Действайте, не ги психясвайте, пускайте ги да си отиват“, обърна се премиерът към медика. Борисов отново сподели за своя опит с вируса. „Аз го изкарах у нас. Голям зор, но в нас“, каза министър-председателят.

От разговора става ясно, че целта на посещението му е пускането на ковид болница в града – „Свети Мина“. От кмета Здравков премиера получи уверение, че тя ще започне да работи още днес.

На тръгване Борисов даде разпореждане:  „Обяснявайте, че недостиг на лекарства няма, но има презапасяване. За всички видове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина – ще я имаме.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече