Business is booming.

Анализатор: Изборът на ваксина за България може да предизвика политически сътресения

0

- Advertisement -

Изборът на ваксина срещу Covid-19 е тема, която тепърва ще предизвиква политически дебати и сътресения у нас. Това каза Тихомир Безлов, старши анализатор Програма „Сигурност“ в Центъра за изследване на демокрацията, в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков по bloombergtv.bg.

Тихомир Безлов, снимка: БНТ

Според Безлов съхранението на генетични ваксини от първо поколение е огромен логистичен проблем, като е възможно управляващите да се опитат да го избегнат с изчакването на ваксини с по-ниски разходи.

“Тяхното производство обаче е много по-бавно”, обясни Безлов и допълни, че решението, което ще се вземе у нас, ще е важен политически фактор.

“България със сигурност се нареди сред страните, които са най-засегнати от коронавируса в Европейския съюз… Случващото се в момента не е оптимистично, зависи какви ще са събитията в следващите един-два дни. За момента има преди всичко надежда, че сме достигнали пик”.

По думите на госта един от големите проблеми у нас е процентът починали, който продължава да расте.

“Дневните данни в момента ни дават основание да се страхуваме, че следващите дни броят на починалите ще продължи да нараства и ще превиши 100 на ден, т.е. ние в никакъв случай няма да сме нещо по-различно от Чехия, Полша, Унгария, Румъния”, посочи експертът.

Той коментира и темата дали е необходимо ново затягане на мерките и въвеждането на тотална блокада у нас.

“За момента се движим по ръба. Един от големите проблеми, които имаме, е, че обществото е много разделено”, заяви Безлов.

Източник: bloombergtv.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече