Business is booming.

Проф. Александър Томов: Борисов е лично отговорен за фалита и разцеплението в ЦСКА

0

- Advertisement -

Намесата на Борисов фалира ЦСКА. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ бившият президент на футболния клуб и университетски преподавател, проф. Александър Томов. По думите му е имало удар по бизнеса, който той е управлявал, свързан с финансирането на ЦСКА.

„След това се пристъпи към силово отстраняване на Александър Томов като собственик и президент. Защо се е случило, попитайте Борисов: защо се намесва, защо отнема бизнеси, защо постига рушветчийски договори. Аз нямам страх да го кажа. И това не е единственият случай. Оттук-нататък Борисов има директна намеса. Двама юнаци, чиито имена няма да спомена, станаха собственици на ЦСКА и след това умишлено фалираха ЦСКА, отстъпвайки шампионска титла на Домусчиев. Ако те са искали да развиват ЦСКА, а не да я фалират, защо са я взели“, попита риторично Александър Томов.

Той обясни, че девет години е бил пресиран, като за него се е говорило, че е откраднал 20 или 30 милиона от фалиралия завод „Кремиковци“.

„След като ме оправдаха, никой не съобщи. В началото има 700 статии, че аз съм откраднал някакви пари, но когато се оказа, че това е лъжа, медиите не съобщават. Има окончателни решения на съда за моята невинност“, отбеляза проф. Томов. „Когато съм бил отстранен, съм оставил ЦСКА с шест точки пред „Лудогорец“ и съм излязал, защото нямаше как да издържа финансово. Аз съм все пак последният президент на ЦСКА, който е шампион с ЦСКА. Самият Борисов, който е направил така да има две ЦСКА-та, защото той е лично отговорен за това, че има две ЦСКА, което е срамно, това си е за сметка на него“, категоричен бе Томов. По отношение на случващото се с футболния „Левски“, Томов обясни, че то прилича на случващото се ЦСКА по отношение на намесата на политически процеси.

„В единия случай Борисов се намесва и прехвърля стадиона, преди да се извърши търгът, и ЦСКА, за да не отиде в ликвидация, той го прехвърли на Гриша Ганчев. По този начин търгът пропадна. В случая с „Левски“ той (Борисов – бел. ред.) натиска Божков да влезе в „Левски“ и след това Божков бива ударен по някакви причини, които във всички случаи Борисов и неговият кабинет имат пръст“, изрази мнение Томов. Той заяви, че естествено „Левски“ е изпаднал в това положение, в което е, след оттеглянето на Васил Божков.

Иточник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече