Business is booming.

Ултиматум: ДПС даде последен шанс за ГЕРБ да свали доверие от Цвета Караянчева

0

- Advertisement -

Три седмици след като мнозинството отхвърли искането на БСП и ДПС за оставката на Цвета Караянчева като председател на 44-ия парламент, двете партии отново поискаха нейното отстраняване.

Заради нарушени процедури и спиране на микрофона при изказванията им депутати от БСП предложиха Цвета Караянчева да спре да се държи все едно парламентът е „личната й кухня“, а да се оттегли. ДПС пък предупреди ГЕРБ, че има последен шанс да свали доверието си от Караянчева.

В декларация от името на групата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отново припомни, че председателят на парламента бездействала по стар сигнал за несъвместимост на длъжности на член на Централната избирателна комисия, избран от депутатите. Той каза, че ГЕРБ има последен шанс да приведе комисията в съответствие на законите, тъй като няма как една изборна комисия с незаконен състав да проведе законни и честни избори. Според него управляващите от сега създават предпоставки за парламентарна криза след изборите.

Мустафа Карадайъ каза още, че ще предупреди международни наблюдатели на изборите, сред които Съвета на Европа, Венецианската комисия и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, че съставът на изборната комисия е незаконен, а ГЕРБ не иска да го приведе в съответствие.

От лятото ДПС настоява парламентът като работодател на въпросния член на изборната комисия, чието име не споменава, да разгледа сигнала. По неофициална информация той е срещу юриста доц. Таня Йосифова от квотата на „Обединените патриоти“ в комисията, която е и ръководител на катедра в УНСС.

Източник: „Дневник“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече