Business is booming.

Д-р Симидчиев уточни: Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип

0

- Advertisement -

Очаквах малко по-ниски цифри на заразени. В момента наблюдаваме ръст, който ще натовари всички системи – от болниците през Бърза помощ до личните лекари. Това обяви пред Нова тв пулмологът д-р Александър Симидчиев по повод на новия рекорд на заразени.


Смъртните случаи на млади хора могат да се обяснят не само с късно приемане, а защото при толкова много случаи нараства вероятността да се заразят и хора с някои генетични особености, хора, които имат по-ниски защитни сили.

В момента имаме разразяващ се пожар. И задължително трябва да ограничим тази скорост със спазване на известните мерки. Обществото ни сега е разделено – или Осанна, или разпни, разделяме се по средата, а повече от всякога трябва да сме единни, каза още пулмологът.

Искам да призова всички, дори и да имате леки оплаквания, вероятността да сте с коронавирус е голяма, тъй като в момента няма грип, обяви Симидчиев Така че като усетите тези симптоми, не излизайте и не разпространявайте заразата. призова той.

Непроветрените помещения увеличават риска, но въпреки това дистанцията от 2 м и личните предпазни средства остават основни за предпазване. Трябва не просто сами да се пазим, а да се пазим едни други, посочи още той.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече