Business is booming.

Контра: Управляващите отхвърлиха исканията за по-високи заплати в МВР

0

- Advertisement -

Синдикатът на служителите в министерството излиза на национален протест на 8 ноември

Синдикалната организация на МВР остана разочарована от срещата си с ръководството на вътрешното министерство, която се проведе днес. Служителите на реда и пожарникарите настояват да получат 30% увеличение на възнагражденията, както и по-високи капиталови разходи за ведомството. 

Ще ви призная нещо – разочарован съм. И съм разочарован не от липсата на резултат, а от причината за липсата на резултат. Имах някаква надежда, че наистина ще преговаряме. Оказа се, че министърът няма мандат да преговаря„, заяви след срещата Валентин Попов – председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от БНТ.

Не можахме да се разберем, защото министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма откъде да извади нещо повече от приетите от Министерския съвет, ако не се лъжа 154 милиона, което значи 10%„, каза още Попов. Според него няма политическа воля за промяна. Той е категоричен, че трудът на полицаите е неоценен, тъй като те са се включили в борбата срещу коронавируса още през март.

Тенденцията е отново на колегите от МВР да им натежи службата още малко, след това още малко и така, докато могат да носят. Рискът МВР да се срине или най-малкото да се задъха, както се задъхва в момента здравната система, изобщо не е за подценяване. Имаме колеги с положителни тестове, имаме болни колеги, имаме починали колеги„, изтъкна Попов.

Очаква се полицаите да излязат на национален протест в неделя, като най-вероятно ще се съберат в обедните часове в неделя в градинката край „Св. Седмочисленици“.

Вчера зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР коментира, че в самия проектобюджет е записано, че е осигурено 30-процентно увеличение на заплатите на всички системи и персонал на администрации, които са ангажирани с овладяването и преодоляването на последствията от пандемията. „Де факто и де юре това означава, че за Министерски съвет и за нашето министерство всички служителите в системата на МВР до момента, а и в бъдеще, не участват в този процес“, посочи той.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече