Business is booming.

В Отворено писмо: Учители настояват за незабавно преминаване към дистанционно обучение

0

- Advertisement -

Учители изпратиха отворено писмо до министър-председателят Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев и здравният министър Костадин Ангелов с искане за преминаване към обучение в електронна среда.

От групата в социалните мрежи „Учители за безопасно образование“ настояват всички училища незабавно да преминат в ОЕСР (Обучение в електронна среда от разстояние) до края на извънредната епидемиологична обстановка.

Ние, българските учители, подготвили това отворено писмо, вярваме, че днес трябва да е последният, а не поредният ден, в който изпращаме наш колега във вечния му път. Млад колега – учителка, оставяща малко детенце след своята смърт. Почернени от загубата на колеги – четири за последните дни – вярваме, че е време да поставим най-ценното – живота – на първо място„, се посочва в писмото.

Те предлагат в определени училища да бъдат оставени дежурни паралелки, като там бъдат обучавани децата на самотни родители и деца на родители, поставени пред крайна невъзможност да осигурят грижата за децата си вкъщи по време на електронното обучение.

Считаме, че има учители, които по тяхно желание и осъзнавайки рисковете, да обучават присъствено тези деца при спазване на всички противоепидемични и хигиенни мерки„, посочват още те.

Източник: Dunavmost.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече