Business is booming.

Румен Петков, АБВ: Уеднаквяването на пенсиите показа, че системата е дълбоко порочна и необективна

0

- Advertisement -

Катастрофален ще бъде резултатът от предприетите правителствени мерки за пенсионерите. Това каза за предаването „Това е България“ на радио „Фокус“ Румен Петков, лидер на ПП АБВ.

Ако досега правителството на Борисов изглеждаше просто безпомощно да осигури по-обективна, от гледна точка на възмездяване на пенсионерите за техния дългогодишен труд, пенсионна система и пенсионно възнаграждение, днес то е дълбоко вредно. Ако погледнем само един резултат – около милион българи ще получават еднаква, минимална пенсия от 300 лева. Това са хора, които са работили при различни условия, хора, които са полагали различен по продължителност труд, такива, които са плащали различни осигуровки. Така ще разберем, че всъщност тази система е дълбоко порочна, тя е дълбоко необективна и всъщност тази стъпка демотивира хората от заплащането на осигуровките“, обясни той.

Румен Петков каза още, че с нарушаването на основните правила на пенсионната система, тя да зависи от годините трудов стаж и от размера на осигуровките, се постига една далеч по-неефективна и несправедлива пенсионна система от тази преди 10 години.

Източник: Агенция „Фокус“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече