Business is booming.

Ковид ефект: Столични болници на ръба, все повече медици – заразени

0

- Advertisement -

Три клиники вече са затворени в „Пирогов“

Пандемията от COVID-19 изправи пред сериозно изпитание най-голямата болница за спешна медицина у нас – „Пирогов“. Не достигат легла, а сред персонала има голям брой заразени – 61 за последните 48 часа.

Директорът на болницата проф. Асен Балтов призна, че заразата вече се разпространява дифузно. Два етажа ще бъдат отделени за лечение на болни с Ковид-19, единият от тях ще бъде предназначен за лечение на персонала на болницата.

Три клиники са затворени в „Пирогов“. Заети са леглата в Ковид-отделението и в „Александровска“ болница. Разкриват се нови.

„Имаме разкрити 26 легла, допълнително се разкриват още 10, с възможности сме да реагираме към обстановката. От вчера имаме разкрити отново 11 легла, настанени са пациенти. Заради липсата на жива сила, сме въвели Ковид-дистанционна електронна система. Имаме трима пациенти с проследяване на показатели“, каза директорът на УМБАЛ – Александровска проф. Борис Богов.

14 са заразените от персонала в болницата.

ВМА също изпитва недостиг на лекари и набира доброволци, които искат да подпомогнат екипите в битката им със заразата. В готовност да помогнат незабавно са членовете на асоциацията на студентите медици в България. Имат обаче и известни притеснения

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече