Business is booming.

След първата работна среща: „Отровното трио“ се обедини със Слави и Манолова

0

- Advertisement -

Първа работна среща на основните извънпарламентарни политически сили, които според социологическите агенции имат шансове заучастие в следващото Народно събрание, се проведе днес, информират от „Отровното трио“. На поканата на „триото“ са се отзовали представители на ПП „Има такъв народ“ и Гражданска платформа „Изправи се.БГ“, уточнява Евроком.

На срещата се стигна до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина. Затова обединение на ресурсите е реална необходимост, отбелязват организаторите на протестите у нас.

В хода на срещата бе постигнато съгласие за:

– създаване на обща мрежа от доброволци – наблюдатели на изборния процес;

– бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция;

– съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра;

– създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Общо бе становището на участниците, че недоверието в способността на днешното управление да проведе почтени и честни избори, изисква организирана гражданска съпротива. Предстои следваща работна среща, на която да се съгласуват още механизми за възпрепятстване на нарушенията и изкривяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори, пишат още организаторите на протестите от „Отровното трио“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече