Business is booming.

Здравният министър уволни шефа на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев без обяснения

0

- Advertisement -

Директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев е подал оставка. Това съобщиха от инспектората с кратко съобщение. От него може да се разбере, че оставката е поискана от здравния министър Костадин Ангелов.

Информираме Ви, че в проведен днес разговор между министъра на здравеопазването и директора на Столичната регионална здравна инспекция, д-р Данчо Пенчев е подал оставка. Министърът на здравеопазването приема оставката“, гласи съобщението.

Мотиви за оставката не бяха посочени, но инспекторатът беше подложен на критики, след като беше вдигната карантината, наложена на премиера Бойко Борисов след два негови отрицателни PCR теста.

В неделя обаче премиерът съобщи, че е дал положителен тест и е с COVID-19. Също така не бе наложена и карантина на президента Румен Радев, въпреки че той бе в непосредствена близост на форума „Три морета“ в Талин заедно с полския държавен глава Анджей Дуда, който също се оказа няколко дни по-късно болен от коронавирус. Така бе престъпена заповедта на здравното министерство за изолация на контактни със заразени.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече