Business is booming.

Доц. Христо Христев за предстоящите избори: Да не оставяме да ни отвличат вниманието с бял шум

0

- Advertisement -

Гарантирането на честността и легтимността на предстоящите парламентарни избори разбира се изисква особено внимание и по някакъв начин синхронизиране на усилията на всички, които не са част от статуквото, което прави Борисов/ГЕРБ възможна реалност вече повече от 10 години.

Да се прави това в някаква гранична форма между гражданската активност и политическото обаче, която веднага започва да се интерпретира като коалция или квази-коалиция срещу Борисов, не помага нито на каузата да се гарантират свободни, честни и легитимни избори. Нито на превръщане на гражданското недоволство срещу Борисов/ГЕРБ в активно участие в изборите и подкрепа за кандидати, които могат да постигнат ефективен пробив в статуквото.

Но да не допускаме това да е пореденият повод за безкрайни и ожесточени дискусии в демократичния и прогресивния спектър на българското общество, кой е по-по-най прав и с най-много засулги в борбата срещу безвремието на Борисов.

Тъй като до изборите остават вече само няколко месеца, а до началото на предизбораната кампания, реално 2-3 месеца, големият въпрос отвъд това как да се гарантират честни избори е – какви конкретни политически позиции заявяват тези, които претендират да са алтернатива на Борисов/ГЕРБ, отвъд общото говорене.

Какви конкретни реално приложими решения предлагат.

И с какви конкретни лица, доказали какво представляват и какво могат достатъчно дълго във времето, искат да ги реализират. Да не оставяме да ни отвличат вниманието с бял шум, защото рискуваме да пропилеем и тази енергия за промяна.

Автор: доц. Христо Христев

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече