Business is booming.

Проф. Златомир Коларов: Всичко, което каза генерал Мутафчийски, се сбъдва

0

- Advertisement -

Продължават да нарастват случаите на коронавирус у нас с настъпването на есента, днес отново има висока бройка заразени – над 1300. Процентно тя е два пъти по-ниска от вчера, тъй като е на базата на направените рекордни над 11 000 теста.


„Определено ситуацията се промени на цялата планета. Нашият нормален живот буксува на място. Настъпиха огромни промени в психиката, натрупа се огромно напрежение. Дано бентът да не се скъса. Да протестираш срещу маските е опасно, обяви за „България сутрин“ ревматологът и председател на Дружеството на писателите лекари „Димитър Димов“ и на медицинското дружество по остеопороза и остеоартроза проф. Златимир Коларов.
По негово мнение дистанцията и маските са задължителни.

Трябва да си коригираме поведението, да създадем модел на живот„, допълни той.

„Ако бяхме взели шведския модел, щяха да загинат 3500 души в средата на май. Като общество трябва да се грижим за сираците, болните, инвалидите и възрастните“, отбеляза още лекарят за Bulgaria ON AIR.

„Всичко, което каза ген. Мутафчийски и останалите членове на Щаба, се сбъдва, за съжаление“, подчерта проф. Коларов.

Според него много от хората, страхувайки се от Ковид-19, са починали именно от страх и са забавили лечението на сърдечните си заболявания. „Въпросът е в спазване на баланс. Контактът с лекар трябва да е регулярен“, коментира той.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече