Business is booming.

Ново: Връщат носенето на маски и на открито, но нощните клубове ще продължат да работят

0

- Advertisement -

Маските ще бъдат задължителни до края на ноември, ако дотогава ситуацията остане същата, каквато е в момента

От 22 октомври маските стават задължителни на открито за всички, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Заповедта ще бъде издадена утре, за да дадем възможност на хората да се подготвят, заяви той на брифинг в Ловеч, информира „СЕГА“.

Преследваме медицински цели – да намалим броя на заразените български граждани„, подчерта министърът. Той съобщи, че от четвъртък ще бъде намалена и карантината на контактни лица от 14 на 10 дни при липса на симптоми.

Не е ясно какво ще помогне въвеждането на маски на открито, при положение че масово не се спазва дори сегашното изискване те да се носят на закрити обществени места. Маските ще бъдат задължителни до края на ноември, ако дотогава ситуацията остане същата, каквато е в момента. При промяна на параметрите, експертните съвети ще вземат необходимите становища, обясни министърът на въпрос може ли да се стигне до преждевременно премахване на изискването. Той даде да се разбере, че се наблюдават и мерките в другите страни.

Нощните заведения и фитнесите обаче остават отворени„, категоричен бе Ангелов. На практика това означава, че пред дискотеката човек трябва да е с маска, но вътре в дискотеката ще може да я свали.

Министърът увери, че заведенията спазвали стриктно изискванията за дистанция и имало строг контрол над тях. По-вероятното обяснение за това е специалното отношение на премиера Бойко Борисов към тях и към техния главен говорител Ричард Алибегов, който в последните дни обикаля всички министри да си издейства гаранции, че няма да се затварят този тип обекти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече