Business is booming.

Бивш здравен министър към Борисов: Когато посееш вятър, ще пожънеш буря

0

- Advertisement -

Когато посееш вятър, ще пожънеш буря. Управляващите много лесно извиват истината. А когато дойде време да ти повярват, няма да стане. Това подчерта д-р Мирослав Ненков, бивш служебен здравен министър и бивш зам.-здравен министър, по адрес директно на премиера Бойко Борисов.

При 7 случая държавата е затворена, при 700 нищо не се случва. Добре че не съм здравен министър, подчерта Ненков. Той даде основните варианти – шведският модел, къс повод, от който управлението на Борисов го е страх и средното положение, което е сега – може би на мача на националния отбор ще дойде публика, на младежкия отбор няма да дойде.

За Ненков ситуацията сега е половинчата.

Абсолютно прав е доц. Мангъров, че плетката на маската не може да спре вируса. Но ако нося маска и се изкихам, пръските ще бъдат спрени, а там са вирусите, добави Ненков пред Нова телевизия. Той продължи, без да визира Мангъров, че е много важно в лекарската гилдия човек да се докаже т.е. въпрос на его – така коментира противоречивите сигнали дори от лекари и учени относно опасността от коронавируса.

Самият Ненков също прекара COVID-19 – по думите му, за щастие съвсем леко. След три седмици обаче нямал антитела, докато негова колежка, със същата клинична картина, имала „антитела до небето“. Ненков обясни, че в неговия случай не е вземал никакво лекарство, тъй като е нямал симптоми. В администрацията много бавно се променя. И посочи, че от март досега периодът за промяна на здравната система е много кратък.

Искрено се надявам да не стигаме до ситуация, в която лекар да избира кой да лекува кой да не лекува – в Италия се стигна до това”, предупреди д-р Ненков.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече