Business is booming.

Нинова затегна каишката на Станишев и Йончева – вика ги всеки месец на отчет пред ИБ на БСП

0

- Advertisement -

Според Румен Овчаров, Станишев води лична вендета срещу Нинова, която минава всички граници

Отсега нататък избраните от БСП евродепутати всеки първи вторник от месеца ще присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро, на което ще отчитат свършеното през изминалия месец и ще представят плана си за работа, който трябва да се одобри и съгласува с ИБ. Става дума за координация с ръководството на партията на всички текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации.

Това наред с избрания състав на ИБ на БСП е най-важното политическо решение, което прие на първото си заседание след конгреса Националният съвет на БСП.

Такава координация с евродепутатите си прави всяка друга системна партия в България. За съжаление евродепутатите на БСП често провеждат дейност в Брюксел против решенията на ръководството на столетницата.

Решението на Националния съвет на БСП идва след проявеното своеволие от Станишев и Йончева във връзка с прокарването на Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“ в последната резолюция на ЕС, която критикува управлението на Борисов.

Националният съвет на БСП оцени като вредно това поведение на Станишев и Йончева както за партията, така и за държавата.

В специална резолюция на НС на БСП се казва, че се „оценява като вредно споменаването на ОМО „Илинден“ и определя като неприемливи призивите за ратификация на Истанбулската конвенция“.

Провежданата от евродепутатите политика следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията, подчертава националното ръководство на столетницата.

Това означава, че лидерът на партията Нинова успя не само да парира дирижираната от Станишев атака срещу партията и България, но и да овладее групата на евродепутатите, които БСП изпрати в Брюксел и която в момента се намира под въздействието на Станишев в прокарването на вредните неолиберални политики.

Социалистите от ръководството на партията са убедени, че бившият премиер използва евродепутатите и чрез механизмите на

евроинституциите, които познава добре, успя да прокара текстове в резолюцията на Европарламента, с които да удари партията си и нейния председател.

Според Овчаров, Станишев води лична вендета срещу Нинова, която минава всички граници.

Острие на тази вендета е Елена Йончева, която от месец хвърля всякакви обвинения срещу Нинова, някои от които нямат връзка със здравия разум.

И Станишев, и Йончева прекрасно знаят, че БСП и българското общество категорично не приемат Истанбулската конвенция и признаването на македонско малцинство у нас, но нарочно набутаха тези текстове в резолюцията на ЕП и взривиха обществото в България, за да се стовари върху БСП негативната реакция.

Така поставиха социалистическата партия, която се бори със зъби и нокти за националния интерес, в неловка ситуация.

Нинова пое удара и успя да го парира. Първо, тя заяви, че няма да отстъпи от досегашната позиция на БСП срещу Истанбулската конвенция и няма да допусне регистрация на сепаратистката ОМО „Илинден“.

И второ, ден след това Националният съвет на БСП прие документ, в който категорично заяви, че темите с Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“ са противоконституционии, вредни и нямат място в резолюцията на ЕП за корупцията на управлението в България.

Очаквано тази тема е била сред най-горещо дискутираните теми на пленума, като всички изказали се членове на ръководство са се обявили против поведението на евродепутатите. Упреци е отнесъл и водачът на евроделегацията на БСП в ЕП Петър Витанов.

С тази декларация колективният орган на партията много ясно се противопостави на действията на тандема „Станишев-Йончева“ като противокоституционни, деструктивни, самоволни и в разрез с предишни решения на НС от 2018 години, които са против Истанбулската конвенция и джендър идеологията.

Така социалистическата партия даде организиран и категоричен отпор на опитите за сриването ѝ в услуга на лобистки и бизнес интереси в контекста на предстоящите парламентарни избори.

Автор:

Източник: „Епицентър“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече