Business is booming.

Истината: Само 10 души в света са приели експерименталното лечение на Тръмп

0

- Advertisement -

В момента най-актуалният въпрос е какво е лекарството, с което американският президент Доналд Тръмп успя бързо и ефективно да се пребори с COVID-19. То има две съставки –„Ремдесивир” и „Дексометазон”, които са напълно достъпни. Третата е „Регенерон” – коктейл от антитела.

Той обаче е скъп и доста недостъпен и е в експериментална фаза на лечение. Трябва да имаш кураж, за да се подложиш на подобно лечение. В света в момента едва 10-тина души са го приели и един от тях е Доналд Тръмп”, заяви професор Йонко Мермерски, който беше гост в студиото на сутрешния блок на NOVA.

„В момента, с оглед на предстоящите президентски избори всичко се пречупва през призмата на политиката – няма сиво пространство – всичко е или бяло, или черно”, коментира ситуацията в САЩ професор Мермерски.

При първия „трибат“ водещият Крис Уолас всъщност беше опонент на Тръмп, а Байдън се криеше зад водещия, смята Мермерски.

„Доналд Тръмп продължава да неглижира коронавируса. Самият той заяви, че в неговия случай, когато човек има неговите симптоми, той се чувства сякаш има лека настинка. Не може да се каже, че Тръмп и екипа му са подценили опасността от COVID-19”, категоричен е Мермерски.

„Фамотидина“ е лекарството, което Тръмп редовно приема, това е еквивалент на содата, каза още Мермерски.

Според него праховите частици също са много опасни за разспространението на вируса. „Те дават възможност ако аз кихна в „Обеля“ и има голяма концентрация на прахови частици, те дават възможност моят аерозол да се полепи по тях и те могат да дойдат до летището и да заразят някой“.

На вирусите им трябва само повърхност, по която да се закрепят, казва още той.

По думите му в момента основният спор е с маски или без маски – защото, когато хората не носят маски това едва ли не означава, че те искат отваряне и рестартиране на икономиката.

Източник: Нова телевизия

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече