Business is booming.

Автоинструктори за новите промени: Това е административна брадва към малкия и средния бизнес

0

- Advertisement -

Реформите ще доведат до затваряне на автошколи

Автоинструкторите излизат на национален протест в центъра на София. Недоволството им е срещу предлаганите промени в наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори.

Потърсихме интелигентния начин за да бъдат спрени нецелесъобразни изменения в две наредби, в които са вкарани лобистки текстове и целят развитието на корупционни схеми“, коментира председателят на  на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов в „България сутрин.

Браншът не е съгласен учебните центрове да бъдат регистрирани като търговски, а автомобилите да бъдат собственост на фирмата или на банката. Не са съгласни и с провеждането на т.нар. вътрешен изпит. Според Йонко Иванов това ще доведе до затваряне на автошколи.

Той обяви, че три лъча с учебни коли ще влязат в София от магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“, а сборният пункт ще бъде на жълтите павета.

Защото се написаха наредбите „на тъмно“, продиктувани от желанията на един или двама, които обикалят етажите на Министерството на транспорта и на автомобилна администрация“, заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че твърдението на транспортния министър, че всичко се е обсъждало с бранша, не е истина, а пълна демагогия.

„Това е административна брадва към малкия и средния бизнес. Тези хора нямат желание за диалог. Нека да дойдат да коментираме темата“, призова Иванов.

Източник:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече