Business is booming.

Очаквано: ДПС поиска оставката и на Цвета Караянчева

0

- Advertisement -

„Възмутени сме от ситуацията на журналистите в Народното събрание и това е още един повод за оставката на Цвета Караянчева“ Това каза народният представител от ПГ на ДПС Хамид Хамид по време на брифинг в Народното събрание за доклада на ЕК за върховенството на правото у нас, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Хамид Хамид отговори на въпроса за новия начин на комуникация между медиите и народните представители.

Имахме вече възможност да изразим вече нашето становище през една от медиите. Изразихме своето възмущение от ситуацията, в която се намирате вие специално тук. Определението беше, че това е още един повод за оставка на председателя на Народното събрание„, каза Хамид.

Същия въпрос коментира и заместник-председателя на групата Йордан Цонев. Той отговори, че този въпрос мисля, че вчера беше решен.

Ще се върне старият режим, който беше в старото Народно събрание. ДПС никога не е имало проблем с комуникацията си с вас журналистите. Ние сме открити, във всеки момент раззговаряме с вас“, каза още Цонев.

Според него контактът между журналисти и политици е полезен.

Йордан Цонев коментира темата залегнала в доклада за медиите и свободата на словото. „Ние смятаме, че нашата парламентарна група внесе и парламентът прие най-важните стъпки в тази посока, за която се говори в доклада за прозрачността“, каза още Цонев.

По думите му как се изпълнява този закон, трябва да се пита изпълнителната власт. „Ако има някакви критики по отношение на прозрачността на собствеността, те не могат да бъдат правени към законодателя. Ако нещо пречи, законът да бъде прилаган в неговата цялост и пълнота, би трябвало да получим съответните предложения“, допълни още заместник-председателят на ПГ на ДПС.

Той отчете, че ДПС са направили най-много от всички партии в посока прозрачност на собствеността, свобода на медиите и свобода на словото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече