Business is booming.

Напусналият депутат Красимир Янков: В ръководството на БСП социалистическата идея вече я няма

0

- Advertisement -

Пътищата се пресичат и се разделят, няма нищо фатално в решението, което взехме с колегите вчера. Така коментира напускането на парламентарната група на БСП Красимир Янков бивш депутат от БСП и вече независим такъв.

След това той обясни подробно мотивите си: „След като премина прекият избор и конгреса за нас няма възможност да бъдем заедно с това ръководство, за което всъщност е спорно дали са социалисти. Знаете ли, че на конгреса нямаше нито един път спомената думата „социализъм“ от Корнелия Нинова? Знаете ли, че ги нямаше синдикатите? Знаете ли, че нямаше партньори от другите сестрински партии от Европа? Къде отива БСП? Тя социалистическа ли е? Аз тръдя, че зави в посока, в която ще изпаднат социалистите. Те няма да останат без комуникация, но Корнелия Нинова успя за 4 години да дискредитира хора, които даваха идейният образ на партията и в момента завърши един цялостен период за превземане на партията и тя вече не е тази масова партия с колективните органи, в които социалисти обсъждат, разговарят и вземат заедно решения“, каза още той. „БСП няма партньори. С кого ще управлява утре? Сама? С 50% доверие от българските граждани? Ми, нито една социология не дава такава прогноза. Къде са синдикатите? Къде е международната подкрепа? Президентът на ПЕС е изхвърлен от ръководния орган. Как Корнелия Нинова ще обяснява, че ръководи партия, която е проевропейска оттук нататък?„, натрупа реторични въпроси към Нинова Янков. По думите му той отдавна виждал тези процеси и затова се опитал да го промени като кандидат за лидер на партията.

Снимка: Pik.bg

Когато с десни разбирания ръководят партията, тя ще завие надясно с лява фразеология. БСП се измени с този Конгрес и без резолюция, която да въведе партията идейно в 21в., тя остава партия, която се лута. И без никаква реакция социалистите, които членуват по идейни съображения в БСП, ще бъдат наричани – „консервативни“, обясни социалистът.

„Аз не съжалявам, че не съм напуснал досега. Съжалявам, че не съм предложил да бъде изключена от БСП Корнелия Нинова, каза Янков и допълни: „Когато тя не спазва устава на партията, трябваше някой да предложи тя да бъде изключена. Има многопримери за това. Това с несвикването на висшия орган, бламирането, призивът – да не се участва в колективния орган на БСП е най-фрапиращото. Но това е минало, гледаме напред. Важното е да се върви напред“ Нинова била изненадана от напускането на шестимата Ще има ли други отцепници от БСП? Всеки сам взема своето решение, каза Янков. По думите му в партията и сред депутатите има хора, с които той разговарял, които споделят неговото мнение.

„Но дали ще предприемат тази крачка. То е въпрос и на личен акт.“ „Нека Корнелия Нинова да извади групата от Парламента и да видим колко ще я последват, и колко ще останат в парламента.“ Така той отговори на въпроса – тези хора много ли са или малко. Избирането на президента Румен Радев не е заслуга на Корнелия Нинова, стана ясно от думите на Янков. „Защо го приписвате на Корнелия Нинова? Знаете ли, че тогава работихме заедно с нея. Заедно като екип и след това започнаха загуба, загуба, загуба. Да, ръководството, тя лично ще обявява успехи. Числата ще се използват за повишаване на показателите.“ , иронизира темата той.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече