Business is booming.

Новото метро: Станция Бойко Борисов I и с диспечер Караянчева

0

- Advertisement -

Видяло се е, че оттук насетне протестът ще е за пешеходци. Гражданският съвет на Караянчева беше ясен: не искаш ли Борисов, не се качвай в метрото Му. Той го е направил така, както старите майстори са градили чешма и на него пише „Създадено от Бойко Борисов и неговия род за слава и спомен на всички бъдещи поколения“. Ликът му трябва да е изобразен на всяко билетче и карта, а между спирките ефектен глас да уведомява пътуващите. 

„Станция Бойко Борисов I. Уведомяваме всички пътници, че тук може да се направи преход към станциите Бойко Борисов IV и Бойко Борисов VII. Метрото ще пътува до крайната станция – Бойко Борисов X“.  На входа на метрото трябва да има и специална комисия. Тази комисия ще трябва да провери няколко работи.

Например: справка от GPS-a за последните места, на които си ходил.

Ако те включват протестните площади в подозрителни часове, ще се качиш на метрото – друг път. Ако при преравяне на историята на телефона се видят подозрителни сайтове – също. Подозрителни не значи 18+, да не се объркате! Протестиращите субекти ще бъдат овиквани от специален мегафон. Записаният глас на Караянчева ти натяква непрекъсната гузното чувство, че метрото е на Бойко Борисов и все едно си влязъл у тях, без да си събуеш обувките и си взел, че си снимал шкафчето – или пък си бъркал даже безсрамно…

И обратното: лоялните привърженици на ГЕРБ получават специална карта с отстъпки.

Могат да пътуват по новия лъч безплатно всеки вторник.  Трудно може да си представим други рекламни брошури, освен тези на ГЕРБ. Един шарещ из метрото поглед непрекъснато трябва да попада на партийни агитации: сегашното разнообразие от брандове може да се прекрати с проста ГЕРБ агитация. А автоинструкторите ще дават книжка, само ако преди това ти заверят партийната.  Някакви подривни елементи биха могли да имат наглостта да заявят, че малкото, което се строи в държавата, всъщност има нещо общо с твоите данъци.

Подобна нелепица трябва да бъде туширана още в зародиш; и преди имаше данъци, но никой нищо не строеше с тях, сега поне има нови няколко процента от магистрала „Хемус“. Който не го устройва, да я мине цялата пеш. Звучи като Ком-Емине, ама без гледките и накрая се чувстваш като глупак. Политически пешеходен туризъм – година на възникване 2020-та. Да идват пешеходците.  

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече