Business is booming.

Георги Свиленски, БСП: За Станишев партията стана тоталитарна, веднага щом не го избра в НС

0

- Advertisement -

Вотът на делегатите на конгреса – той определи членовете на Националния съвет, който е висшият изпълнителен орган на партията. Делегатите на конгреса имаха това право. Това каза в студиото на Нова ТВ Георги Свиленски след приключилия вчера 50-ти конгрес на БСП, който не избра в състава на новия Национален съвет Сергей Станишев.

По този повод Станишев обяви, че партията ставала тоталитарна, а НС ще се превърне в гумен печат за решенията на Нинова.

Станишев не каза предишния ден, че партията става тоталитарна, че тя се превръща в гумен печат. Каза това след като остана извън НС. Например, Михаил Миков сам реши да не участва в следващия НС с неговите си аргументи, за разлика от Сергей Станишев“, обясни позицията си Свиленски относно оставането на знакови лица извън НС, сред които е и лидерът на ПЕС.

И продължи: Когато избираха Пеевски за шеф на ДАНС, кой удари печата – г-н Сергей Станишев, разкри червеният депутат.

БСП не е еднолична партия, тя не е разчиствала опонентите си. Аз отново очаквам дискусии, дебати по важните теми в партията и за страната„, подчерта Георги Свиленски.

Запитан дали има напрежение между президент и БСП, социалистът бе лаконичен: „Когато хора от БСП застанат зад някоя позиция на Румен Радев, казвате, че президентът е на БСП. Не зная какви са причините за освобождаването на Калоян Методиев. Това не е тема на БСП. Но според мен няма как да намеря връзка между оттеглянето на Методиев от президентството, защото е бил на събитие на БСП. Не искам да заблуждаваме зрителите“.

На въпрос с кои партии БСП ще се коалира и по специално – дали това ще са ДПС или партията на Слави Трифонов, Свиленски не даде ясен отговор.

Със сигурност няма да управляваме с мафията. Тя няма имена, но има олицетворения. Всички, които ни предлагат мафиотско управление, с тях няма да участваме. Не мога да ви кажа дали ще управляваме с ДПС или Слави Трифонов. Тук е въпрос не на сметки, а на политики. Който е съгласен с нашите постановки, сме готови да говорим, но условието ни е да няма връзки с мафията. Ние казахме ясно с кого няма да управляваме, а у нас хората знаят кои са мафията, посочи Свиленски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече