Business is booming.

Георги Свиленски, БСП: За Станишев партията стана тоталитарна, веднага щом не го избра в НС

0

- Advertisement -

Вотът на делегатите на конгреса – той определи членовете на Националния съвет, който е висшият изпълнителен орган на партията. Делегатите на конгреса имаха това право. Това каза в студиото на Нова ТВ Георги Свиленски след приключилия вчера 50-ти конгрес на БСП, който не избра в състава на новия Национален съвет Сергей Станишев.

По този повод Станишев обяви, че партията ставала тоталитарна, а НС ще се превърне в гумен печат за решенията на Нинова.

Станишев не каза предишния ден, че партията става тоталитарна, че тя се превръща в гумен печат. Каза това след като остана извън НС. Например, Михаил Миков сам реши да не участва в следващия НС с неговите си аргументи, за разлика от Сергей Станишев“, обясни позицията си Свиленски относно оставането на знакови лица извън НС, сред които е и лидерът на ПЕС.

И продължи: Когато избираха Пеевски за шеф на ДАНС, кой удари печата – г-н Сергей Станишев, разкри червеният депутат.

БСП не е еднолична партия, тя не е разчиствала опонентите си. Аз отново очаквам дискусии, дебати по важните теми в партията и за страната„, подчерта Георги Свиленски.

Запитан дали има напрежение между президент и БСП, социалистът бе лаконичен: „Когато хора от БСП застанат зад някоя позиция на Румен Радев, казвате, че президентът е на БСП. Не зная какви са причините за освобождаването на Калоян Методиев. Това не е тема на БСП. Но според мен няма как да намеря връзка между оттеглянето на Методиев от президентството, защото е бил на събитие на БСП. Не искам да заблуждаваме зрителите“.

На въпрос с кои партии БСП ще се коалира и по специално – дали това ще са ДПС или партията на Слави Трифонов, Свиленски не даде ясен отговор.

Със сигурност няма да управляваме с мафията. Тя няма имена, но има олицетворения. Всички, които ни предлагат мафиотско управление, с тях няма да участваме. Не мога да ви кажа дали ще управляваме с ДПС или Слави Трифонов. Тук е въпрос не на сметки, а на политики. Който е съгласен с нашите постановки, сме готови да говорим, но условието ни е да няма връзки с мафията. Ние казахме ясно с кого няма да управляваме, а у нас хората знаят кои са мафията, посочи Свиленски.

Прегледана: 1094

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече