Business is booming.

Български лекар се изправя пред медицински съд за грешна диагноза в Англия

0

- Advertisement -

Съдбата на д-р Йордан Радев като медик в Англия зависи от решението на медицинския трибунал в страната, който трябва да се произнесе следващата седмица, съобщава 24 часа. Две са обвиненията на дъщеря на неизлечимо болна пациентка на Радев: грешна диагноза и смущаващо поведение към дъщерята.

Д-р Йордан Радев работи във Великобритания от 2008г. в болницата Питърбъро.

Срещу българският лекар бил подаден сигнал, в който се твърди, че той не е предоставил план за грижи до края на живота на майка й и така е допуснал грешки в лечението й. Освен това докторът поканил дъщерята да обсъдят състоянието на болната в склад, където докоснал нейната гръд и горната част на таза.

Направената до момента проверка е установила, че в действията на доктора не е имало сексуален подтекст, а е искал да покаже местоположението на засегнати от болестта органи. Той обаче трябвало да разпознае, че се влошава състоянието на майката, и да промени плана за нейното лечение към такъв за доживотни грижи. По тази причина следващата седмица ще се реши дали може да продължи да работи като лекар или ще трябва да изтърпи някакъв срок на проверка и допълнителна квалификация.

Британски медии съобщават, че Йордан Радев е дошъл в Англия през 2008 г., след като 7 години е работил като лекар в България. По време на трибунала е давал ясни и правдоподобни отговори. Разказал, че понякога в отделението в Питърбъро било толкова натоварено, че не е имал време дори да отиде до тоалетна.

Подалата срещу него сигнал жена, чието име не се съобщава, твърди, че го е направила, тъй като не иска д-р Радев да повтори действията си спрямо друг.  

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече