Business is booming.

Просветният министър: Изцяло онлайн обучение при бум на заразени в училище

0

- Advertisement -


„Ако имаме бум на заразени в дадена област или община, ще се мине изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на NOVA

„Много вероятно е обаче да имаме преминаване за 1-2 седмици към обучение в електронна среда, когато дойдат сезонните грипни вируси. При тях е обратното – много ефективна мярка за пресичане на заразата е това учениците да излязат в преди беше грипна ваканция, сега вече ще е дистанционно обучение”, каза още той.

„Прогнозата ми е, че в по-голямата си част обучението ще бъде по-скоро присъствено, но ще има и превключване. То е неизбежно, защото вероятно още поне 10-12 месеца ще живеем в условията на коронавирус“, посочи Вълчев.

Според него досега се сбъдват по-скоро негативните сценарии относно COVID-19. „В началото очаквахме вирусът да остане в Китай, след това в Италия. Да бъде за кратко време. Да изчезне лятото. Нищо от това обаче не се случи”, коментира още образователният министър.

„Далеч по-трудно ще бъде следващите месеци когато времето ще застуди. Вероятно традиционните грипни вируси ще се насложат с коронавируса”, допълни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече