Business is booming.

КРИБ за оттеглянето на Бобокови: Винаги ще гоним търговците от храма

0

- Advertisement -

КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да допуска търговия с влияние от нейно име…“. „КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени“. „Театрално-водевилно напускане“. С тези лозунги и определение излезе в четвъртък Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България по повод оттеглянето на фирмите на индустриалците Атанас и Пламен Бобокови, обявено преди ден от Пламен Бобоков, който бе и член на управата на КРИБ.

Той обвини организацията, че е станала казионна и „на повикване“ и я критикува, че не е заела позиции „по откритите атаки срещу публични и непублични компании и репресиите срещу бизнесмени от различни нива, в ярък контраст с истеричните призиви от страна на организацията за подкрепа и благодарност към правителството“. Още през юни обаче Бобоков не скри разочарованието си, че от КРИБ не са излезли с позиция по случая с разследването срещу групата „Монбат“ за незаконно загробване на отпадъци от рециклирането на автомобилни акумулатори, вместо унищожаването им. Бобокови бяха дори арестувани.

В отговор от КРИБ излязоха със своя позиция, чийто пълен текст Mediapool публикува:

КРИБ, снимка: financebg.com

„По повод театрално-водевилното напускане на двете фирми Приста Ойл Холдинг ЕАД и Монбат АД (третата фирма от тази група – Приста Рисайклинг АД се е самоизключила по силата на член 16.1.5. от Устава на КРИБ поради неплатен членски внос за 2020 година), КРИБ заявява своята принципна позиция, потвърдена за пореден път от Управителния съвет, а именно:

При започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ организацията не взима становище до произнасяне на присъда на последна инстанция, независимо от това за колко важен се възприема този член. Опитите да бъде оказван натиск за нарушаване на тази принципна позиция, особено когато идва от обектите на досъдебното производство, сами по себе си говорят за своята абсурдност.

Атаката срещу КРИБ бе отразена почти едновременно, очевидно с предварителна подготовка, от обичайната група сайтове с едни и същи опорки, а всъщност между редовете отново прозира, че гроздето е кисело, защото е много високо. И точно от тази височина КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да допуска търговия с влияние от нейно име, злоупотреби с монополни цени на електрическа енергия, монопол над складовете за горива и оттам – монополни цени по бензиностанциите и т.н.

Поръчковите подвиквания в стил „дръжте крадеца“ няма да помогнат на подвикващия, няма да му донесат нов бизнес, нито да му оправят стария. Светлият бизнес в КРИБ е ежедневен труд без помощта на политици, независимо от коя институция. Това се оценява от фирмите в България по достойнство и не е случайно, че в деня на театрално-водевилното напускане, в КРИБ приехме три нови браншови организации с общо 37 члена.

КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени. Точно те са „Гласът на българския бизнес“ и ще продължат да бъдат този Глас“.

Източник: Mediapool.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече