Business is booming.

Борба за власт: Съпруга на осъден бивш кмет на ГЕРБ – единствен кандидат за градоначалник на Септември

0

- Advertisement -

Единствен кандидат за кмет на Септември е съпругата на осъден бивш градоначалник от редиците на ГЕРБ. Васка Рачева влиза в битка със самата себе си на местните избори, които ще се проведат на 27 септември – неделя.

До тук се стигна, след като нейният съпруг – Марин Рачев, бе отстранен от поста си заради конфликт на интереси. Върховният административен съд постанови на Общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно мандата му.

През 2015 г. Рачев бе издигнат като кандидат от ГЕРБ, когато печели първия си мандат. През 2019 г. с подкрепата на коалиция от Обединени Патриоти в лицето на НФСБ и ВМРО и ГЕРБ Рачев спечели и втория си мандат за градоначалник на Септември.

На 9 април тази година Върховният касационен съд потвърди присъдата от 2 години и 6 месеца условно с 4 години изпитателен срок срещу отстранения от кметското място през март Рачев, припомнят от БГНЕС. Конфликтът на интереси се състои в това, че като едноличен търговец на горива в периода 2005-2007 г. е избегнал плащане на данъци в особено големи размери. Става въпрос за сума от 118 923 лева.

На 9 април тази година Върховният касационен съд потвърди присъдата от 2 години и 6 месеца условно с 4 години изпитателен срок срещу отстранения от кметското място през март Рачев.

Срещу него се водят още две специализирани съдебни дела.

През 2018 г. Рачев беше задържан и му бяха повдигнати две обвинения за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки. После стана ясно, че негови роднини са получили около 13 милиона лв. от неизгодните сделки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече