Business is booming.

Защо основателката на ГЕРБ подкрепи протестите срещу Борисов?

0

- Advertisement -

През март 2006, при учредяването му, съдия Душана Здравкова става председател на гражданското сдружение ГЕРБ. През 2009 година тя честити рождения ден на младата политическа формация, определяйки я като алтернатива за гражданите. Днес съдия Здравкова е на друго мнение. Тя е една от тези, които подкрепят протестите срещу кабинета на Бойко Борисов още от първия им ден, предаде Евроком.

Упорството на Борисов е заради липсата на сигурност, че ще спечели отново, твърди днес Душана Здравкова, като е категорична, че едно от най-положителните неща в протестите от последните месеци е, че е станало ясно, че алтернатива има и тя е в младите хора с много ясни представи за това какво искат и какво трябва да бъде едно ново управление.

Изслушването, което предстои на 5 октомври, е изключителна рядкост и смятам, че това е едно от завоеванията на тези протести. Това заяви един от основателите на гражданско сдружение ГЕРБ съдия Душана Здравкова.

В Европарламента предстои да бъдат поставени 29 въпроса, а част от тях се отнасят до записите с предполагаемия глас на Бойко Борисов, снимките с чекмедже, пълно с пари, къщата в Барселона. Отговорите се очаква да бъдат дадени от главния прокурор Иван Гешев.

Първата председателка на ГЕРБ коментира и новия проект на бившата дясна ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов. Според нея фактът, че има хора, които ще се присъединят към политическия му проект, говори, че българинът действително има кратка политическа памет.

След всичко това, което направи, след разсипването на професионалния и личен живот на десетки хора. Спомняте си въпросния Цецомобил. Докато беше министър на вътрешните работи, имаше толкова тягостна политическа обстановка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече