Business is booming.

Социологът Андрей Райчев: Протестът е успешен, но не е достатъчно голям да свали Борисов

0

- Advertisement -

Протестът е успешен, но от друга страна не е достатъчно голям за да го събори Борисов. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на БНТ.

По думите му, ако властта можеше да организира избори без да даде властта на Радев, отдавна да ги е организирала. Няма да дадат властта на Радев, категоричен е Райчев.

Той поясни, че към момента Борисов губи от протестите. Загубил е част от периферията си. По отношение на предложение на Каракачанов да стане гарант за диалог между Борисов и Радев, социологът заяви, че ВМРО се е докарало дотам, че вече няма ход на самостоятелна сила. Те или загиват, или стават коалиционен партьор на ГЕРБ, подчерта Райчев.

Той отбеляза, че ако Радев вземе властта, МВР ще бъде под негов контрол и той ще може да организира избори, а правителството се страхувало от много купени бюлетини.

Наистина е време за избори, трябва да се стабилизира суверенът, изтъкна още политологът.

Политологът Румяна Коларова от своя страна заяви, че това, което наблюдаваме е криза на легитимността, като най-тежката степен е поставянето под въпрос на цялата система.

Хората не признават една основна характериска на властта – монопола върху принудата, смята тя.

Според нея протестът намалява и по интензивност, и по подкрепа. Потенциалът на протеста за промяна се ограничава, това правителство ще контролира ситуация до определен момент, допълва Коларова.

Борисов се скри, защото осъзна, че всеки негов ход провокира протест, категорична е тя.

Андрей Райчев обаче е на мнение, че протестът не намалява, но и не нараства много. Има група хора, която иска да се пролее кръв, но има и значителна маса, които са против протестите, обясни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече