Business is booming.

Известни лекари, спортисти и журналисти напират за партията на Цветанов

0

- Advertisement -

Лекари, спортисти, журналисти емигранти в САЩ и бивши гербери са сред лицата на новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Те бяха представени на събрание на инициативния комитет, с което се сложиха първите основи на партията.

Бившата депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова и напусналият преди седмици структурите на ГЕРБ в Шумен Гюнай Исмаил са сред лицата на новата партия. Бизнесмените в САЩ и бивши собственици на тв BiT братята Вълневи бяха сред 89-те членове на инициативния комитет. Иван Тодоров, който над 30 г. живее в Щатите и е предостави фамилната си къща в центъра на Пловдив за офис на партията, е друг от членовете на комитета. Представителят на българската общност в Мелбърн Благой Благоев, който от 30 г. живее в Австралия, е лице на партията. Сред учредителите има и оперен певец в Кьолнската опера – Георги Чандъров, пише „24 часа“.

Русенският стоматолог д-р Пенко Сотиров, д-р Румен Динев, участвал в учредяването на ДСБ, македонецът д-р Шарев са сред лекарите в комитета.

Сред основателите на партията е и криминалният психолог Тодор Тодоров и енергийният експерт Христо Казанджиев както и проф. Румен Кънчев. Спортистките Светла Златева и Николина Щерева и волейболистът Боян Иванов и бившият състезател по вдигане на тежести Благой Благоев са сред спортистите в бъдещата партия. Георги Стефанов бивш издател на вестник 7 и журналистът Горан Благоев са в инициативния комитет, а освен да ги представи на сцената Цветанов им благодари поименно за включването в политическия му проект.

Реши се също учредителното събрание да бъде на 27 септември от 13 часа в Интер Експо Център.

Както „Марица“ писа, Цветан Цветанов беше в Пловдив в петък, където даде съвместна пресконференция с бившите седесари Георги Пилев и Николай Хаджийски. Двамата ще продължат политическото си бъдеще в новия проект „Републиканци за България“. Темата на брифинга бяха бъдещите политики на новата партия на Цветанов.

Новината дойде на фона на спекулации, които вървят от две седмици в града, че и „Кауза Пловдив“ ще пристане на Цветанов. Ако това наистина се случи, ще постави под съмнение бъдещето в общинската администрация на зам.-кмета Георги Титюков.

Източник: „Марица“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече