Business is booming.

Ще си купи ли Борисов изборите отново?

0

- Advertisement -

„Основната задачка, която сегашната управляваща гарнитура си е поставила, е да устиска до редовни избори. Ние трябва много сериозно да се борим това да не се случи, защото, като гледаме пълните шкафове с пари, тези хора ще си купят изборите.” Това каза тази сутрин Атанас Атанасов – съпредседател на ДБ, в сутрешния блок на БНТ.

Правителствената пропагандна машина казва, че протестът колко бил остарял и колко бил побелял„, отбеляза той. Но това не било така.

Атанасов беше категоричен, че коалицията „Демократична България“, част от която е ДСБ, ще се яви на следващи избори със самочувствието, че е подготвена и с амбицията да наложи в следващия парламент реформи. Според него преди всичко „Демократична България“ ще се бори за това парламентът да осъществява своите правомощия, да контролира изпълнителната власт и управлението на парите.

Атанасов изтъкна, че сегашното правителство е на практика делегитимирано и се опитва по всякакъв начин да бави обществените процеси, назрели в страната, с надеждата, че протестите ще стихнат.

Казвайки, че единствено Съединението е било чисто български резултат, Атанасов обърна внимание на 3 международни аспекта на сегашната политическа ситуация у нас.

На първо място, по думите му, това е оценката на Държавния департамент на САЩ, в която се говори за пандемична корупция в страната ни и неспособност на правителството да се справи с нея. На второ място Атанасов припомни отрицателните оценки, които прозвучаха преди дни от трибуната на Европейския парламент. В този смисъл той каза, че предстои изслушване в европарламента за България, но с учудване отбеляза, че ЕНП, чиито член е ГЕРБ, все още мълчи.

Атанасов определи като най-важна оценка статията в сп. „Шпигел“,в която се цитират грами между дипломатическите ведомства на България и Турция, във връзка с връщането от България по молба на Турция на гюленисти, преследвани след опита за преврат в съседната ни страна. Атанасов обеща, че ще поиска партията му да излезе с декларация по този случай и с искане за разследване на това, по думите му, престъпление по силата на българското законодателство.

Поставянето в услуга на чужда държава е тежко престъпление„, подчерта той.

„Борисов – аз имам чувството, че още не може да разбере какво се случва“, каза той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече