Business is booming.

Ще си купи ли Борисов изборите отново?

0

- Advertisement -

„Основната задачка, която сегашната управляваща гарнитура си е поставила, е да устиска до редовни избори. Ние трябва много сериозно да се борим това да не се случи, защото, като гледаме пълните шкафове с пари, тези хора ще си купят изборите.” Това каза тази сутрин Атанас Атанасов – съпредседател на ДБ, в сутрешния блок на БНТ.

Правителствената пропагандна машина казва, че протестът колко бил остарял и колко бил побелял„, отбеляза той. Но това не било така.

Атанасов беше категоричен, че коалицията „Демократична България“, част от която е ДСБ, ще се яви на следващи избори със самочувствието, че е подготвена и с амбицията да наложи в следващия парламент реформи. Според него преди всичко „Демократична България“ ще се бори за това парламентът да осъществява своите правомощия, да контролира изпълнителната власт и управлението на парите.

Атанасов изтъкна, че сегашното правителство е на практика делегитимирано и се опитва по всякакъв начин да бави обществените процеси, назрели в страната, с надеждата, че протестите ще стихнат.

Казвайки, че единствено Съединението е било чисто български резултат, Атанасов обърна внимание на 3 международни аспекта на сегашната политическа ситуация у нас.

На първо място, по думите му, това е оценката на Държавния департамент на САЩ, в която се говори за пандемична корупция в страната ни и неспособност на правителството да се справи с нея. На второ място Атанасов припомни отрицателните оценки, които прозвучаха преди дни от трибуната на Европейския парламент. В този смисъл той каза, че предстои изслушване в европарламента за България, но с учудване отбеляза, че ЕНП, чиито член е ГЕРБ, все още мълчи.

Атанасов определи като най-важна оценка статията в сп. „Шпигел“,в която се цитират грами между дипломатическите ведомства на България и Турция, във връзка с връщането от България по молба на Турция на гюленисти, преследвани след опита за преврат в съседната ни страна. Атанасов обеща, че ще поиска партията му да излезе с декларация по този случай и с искане за разследване на това, по думите му, престъпление по силата на българското законодателство.

Поставянето в услуга на чужда държава е тежко престъпление„, подчерта той.

„Борисов – аз имам чувството, че още не може да разбере какво се случва“, каза той.

Прегледана: 1679

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече