Business is booming.

Ще има ли глоби за родителите на болни деца?

0

- Advertisement -

Новата учебна година започва в извънредна ситуация. Рисковете около COVID-19 са много, а училищните директори призовават родителите да пазят учители и персонал.  Синдикати дори дадоха предложение за 1000 лева глоба за родители, които не приберат незабавно от училище болното си дете. 

„Българските учители се подготвяме още от миналата учебна година за тази, защото толкова месеца ние бяхме в електронно обучение от разстояние. Това беше много сериозна подготовка, за да имаме възможност в началото на учебната година да започнем в реална училищна среда, а ако се случи нещо – веднага да имаме възможност да преминем към друга форма на обучение„, обясни председателят на синдиката на българските учители Янка Такева пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че непрекъснато е във връзка с учители и директори от цялата страна.

„Българските училища и градини са готови за всякакъв вид предизвикателство. Училищата имат необходимите финансови средства. Имаме и информационни ресурси и в момента очакваме още 7000 лаптопа и айпад-а, които ще бъдат раздадени на ученици и учители където няма достатъчно„, допълни Такева.

Тя коментира и предложението на синдикат „Образование“ за глоба от 1000 за родителите, които не вземат веднага болното си дете.

Предложението на колегите от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ е смешно и тъжно. Не могат да бъдат санкционирани родителите, те не могат да пристигнат за 5 минути от „Люлин“ до „Младост“ и от „Надежда“ до район „Витоша“. В малките населени места са по друг начин разстоянията. В една такава ситуация никой не е виновен – нито училището, нито родители, защото ние знаем какви са симптомите на COVID-19″, категорична е Янка Такева.

Тя успокои, че всички медицински лица в училищата и детските градини правят разлика между коронавируса и респираторните заболявания. Такева призова учителите да не ходят болни на работа.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече