Business is booming.

Диана Ковачева: Има нарушаване на права на протестиращи при арестите им

0

- Advertisement -

Има нарушаване на правата на протестиращи при арестуването им. Правото на адвокатска защита при някои от тях не е спазено. Пред министърът на вътрешните работи е поставен въпросът за нашивките и знаци, които са носили униформени по време на протеста на 2 септември. Министърът ме увери, че ще бъде направена бърза проверка на поставените от мен случаи и въпроси.

Това обяви пред БНТ омбудсманът Диана Ковачева, която коментира и актуалната политическа обстановка и протестите на граждани, които продължават вече 64 дни.

Тя заяви, че следи недоволството, но поясни, че наблюдава от гледна точка на това да няма насилие спрямо протестиращите и да не се прекрачва границата. „Омбудсманът е медиатор в посока исканията на гражданите, но когато става въпрос за политически искания не смятам, че мястото на омбудсмана е там„, коментира тя.

Припомняме, че преди седмица Диана Ковачева коментира и блокадите и протестите като цяло. По нейни думи, международните съдебни институции отдавна са се произнесли по въпроса. Тяхното становище е, че протестиращите по принцип се стремят да предизвикат неудобства, но полицията може да се намесва само когато демонстрантите проявят насилие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече