Business is booming.

БСП скочи: От ДПС отново показаха пълната си подкрепа към управлението на ГЕРБ

0

- Advertisement -

Депутатите от ДПС осигуриха кворум за днешното заседание на парламента. Впоследствие БСП обяви, че Движението винаги е било задкулисна част от управлението на Бойко Борисов. „С показната си регистрация ДПС показаха пълната си подкрепа за управлението на ГЕРБ“, заяви социалистът Стоян Мирчев по време на брифинг.

Днес сме свидетели за пореден път как политическото говорене се разминава с реалните действия. И ДПС, и ГЕРБ, чрез своите говорители, се опитват да се разграничат едни от други. Вече от три години сме свидетели на това как в ключови моменти и за важни закони те си подават ръка едни на други. Включително и протестите с искания за оставки показват обвързаностите на тези две партии. На първата регистрация днес със сигурност не се регистрираха народните представители от нашата група и от ДПС и кворум нямаше.

При втората регистрация ДПС показно влязоха и регистрираха цялата си парламентарна група, с което показаха пълната си подкрепа за управлението на ГЕРБ. ДПС участва в управлението задкулисно, а не чрез официална коалиция. Патриотите са лист, зад който се крие този процес. Доскоро те бяха патерица на ГЕРБ, а сега са патерица на ДПС„, каза Мирчев.

Той посочи, че днес българските граждани за пореден път са разбрали, че единствената опозиция е БСП.

Според червения депутат у нас действа „политика на концесията“ и предстои да разберем какви концесии означава подкрепата на ДПС. А това било част от модела на мафията, който не трябва да се търпи.

Мирчев направи аналогия с рязката промяна в решението на лидера на „Воля“ Веселин Марешки да осигури недостигащите подписи за внасянето на проекта на ГЕРБ за нова конституция. В същия ден миналата седмица стана ясно, че бившият депутат от „Воля“ Андон Дончев получава 20-годишна концесията на плажа „Кабакум-Север 2“.

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече