Business is booming.

На светло: Това са фаворитите на Румен Радев за служебни премиери

0

- Advertisement -

Разкриха кои са най-сериозните фаворитите на президента Румен Радев за служебен министър-председател. Това били проф. Даниела Бобева, посланикът ни в Лондон Марин Райков и председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.  Шефът на БНБ Димитър Радев също бил един от вариантите, пише Lupa.bg.

В края на месец юли самият Румен Радев сподели, че вече има вариант за правителство. „Готов съм със служебен кабинет”, отсече той пред журналисти.

 Александър Маринов

Марин Райков

Даниела Бобева

Димитър Радев 

Проблемът е, че набелязаните фигури може да генерират не по-малка обществена неприязън, отколкото тази срещу настоящата власт.

„Ще бъде голям сеир, ако Борисов вярно подаде оставка и Радев вземе да назначи Узунов пак за министър. Особено, ако го гарнира с Майстора (Александър Маринов) за премиер или Даниела Бобева. Е, тогава ще видите какво са протести и как любимецът ще го изнесат със стола”, предупредиха запознати със сценариите на „Дондуков” 2.

Проф. Бобева, която се лансира в медиите от началото на лятото, не е приемлив вариант, защото има опасност да бъде приета като човек на Васил Божков, твърдят запознати. Въпросната дама е била член на Съвета на директорите в няколко фирми на скандалния бизнесмен. Посланик Марин Райков пък се възприемал от хората като човек „от соросоидните среди”, а и вече беше служебен премиер – и то по времето на Росен Плевнелиев.

Проф. Александър Маринов от друга страна не можел да заличи връзките си с емблематичната групировка „Мултигруп”. А гуверньорът на БНБ Димитър Радев, според слуховете, гравитирал около Кристалина Георгиева. Всичките тези биографични подробности превръщали лансираните лица в неприемливи за и без това обострената чувствителност на обществото. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече