Business is booming.

Под обсада: Протестиращи обстрелват депутати с яйца и бутилки пред Партийния дом

0

- Advertisement -

С напрежение между протестиращи и органите на реда започна денят на всенародното въстание срещу правителството. В 8.00 часа стартираха няколко различни демонстрации, а хората започнаха да се събират на площад „Независимост“ още преди обявения за протеста час. Районът е със засилено полицейско присъствие. Депутатите се опитват да влязат в сградата за първия си работен ден през задния вход.

Органите на реда арестуваха мъж при задния вход на Партийния дом. Причината за задържането на демонстранта все още не е ясна, но полицай бе замерян с яйца.

Демонстранти се опитват да пробият полицаите и да стигнат до депутатите. Полицаи искат подкрепление, заради нарастващото напрежение. Хвърчат бутилки с минерална вода и яйца.

Целият район около бившия партиен дом, който от днес е новото работно място на депутаите е отцепен от служителите на реда. 

Палатките в триъгълника на властта остават. 

Полицаите „Антиконфликт“ са със шлемове и предпазни щитове, след като вчера от СДВР предупредиха, че се очакват провокации и опити за ескалиране на напрежението от страна на протестиращите. Към 8:15 площадът пред БНБ е изпълнен с протестиращи, които скандират „Оставка“ и към тях продължават да се присъединяват още недповолни от властта.


За разлика от предишната сграда, в която заседаваха депутатите, където влизаха през централния вход, достъпът до бившия партиен дом става през три входа.

Десетата сесия на парламента се очаква да бъде открита точно в 09.00 часа с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. Управляващите имат за задача да съберат 120 гласа за нова конституция.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече