Business is booming.

На тази дата през 2013 г.: “Борисов: Излизайте на улицата, за да падне правителството“

0

- Advertisement -

Времето обича да си прави шеги с политиците, а архивът на OFFNews.bg вече е достатъчно богат, за да пази достатъчно информация за разнообразието на ролите им. Точно преди 7 години сме публикували статия със заглавие „Борисов: Излизайте на улицата, за да падне правителството“.

Ироничното е, че по това време днешният министър-председател е опозиционен лидер, който всячески се бори за предсрочни избори. Днес всячески бяга от такъв развой.

По онова време, също както и сега, улиците са изпълнени с протестиращи, които не си тръгват десетки поредни дни. Единствената разлика е, че тогава протестите са срещу правителството на Пламен Орешарски, а днес са срещу самия Борисов. Тогава той подкрепя хората, които са на улицата, днес твърди, че „ще счупят държавата“.

Ето и пълния текст на статията ни от 2 септември 2013 г., която със съвсем леки корекции и размяна на ролите би могла да е писана и днес:

Политическата ситуация в страната е напрегната. Намираме се в политическа и институционална криза и трябва да търсим бърз изход от нея. Колкото повече хора излязат на улицата тези дни, толкова по-бързо това правителство ще си отиде, посочва председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление по повод предстоящата парламентарна сесия.

Държавата не работи, институциите са блокирани, БСП прави собствената си политика „на заем“ и на гърба на всички българи и техните деца, които трябва да изплащат дълговете й. 100-те дни на правителството показаха, че то не може да решава проблеми, но чудесно се справя със създаването на проблеми. Продължаването на неговото съществуване крие рискове за страната и нейното бъдеще, категоричен е Борисов.

Отхвърляме предложението на Сергей Станишев за съгласие по предложените от него национални приоритети. Те са изработени в неговия кабинет и не са известни на политическите и гражданските организации, на президента, на широката общественост. Националните приоритети не могат да бъдат формулирани и наложени от един непопулярен лидер или от партии с ниска обществена подкрепа и загубено доверие, посочва лидерът на ГЕРБ.

Приемаме исканията на протестиращите като основателни и справедливи. Солидарни сме с тях и изразяваме уважение към упоритостта и последователността на усилията на всички, които 80 дни не се отказват от протестите. Приемаме призива за незабавна оставка на правителството и се обявяваме за нови избори до края на годината.Присъединяваме се към апела всеки гражданин и всяка партия, които искат оставка на правителството и незабавни избори, да се включи към протестните действия още на 4-ти септември, заявява Борисов.

ГЕРБ ще присъстваме на откриването на есенната сесия на Народното събрание на 4-ти септември, за да призовем за оставката на правителството. Основната цел на ГЕРБ в парламента е да работи за осигуряването и провеждането на предсрочните избори, казва още бившият премиер. 

Източник: Offnews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече