Business is booming.

Кирил Домусчиев разраства медийния бизнес: Купува и Канал 3

0

- Advertisement -

Компанията-собственик на Нова телевизия-„Нова броудкастинг груп“, е подала искане в Комисията за защита на конкуренцията да закупи Канал 3, радиостанциите „Веселина“, „Витоша“, Magic FM и „Дъ Войс“, както и музикалната телевизия „Дъ Войс Ти Ви“, личи от обява  на сайта на КЗК.

Всички изброени медии се считат за тясно свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски. През 2015 г. неговата майка Ирена Кръстева дори получи официално разрешение от КЗК да придобие Канал 3, но впоследствие синът й, който междувременно получи контрола над общата им медийна компания, се отказа да финализира официално сделката. Въпреки това фирми, за които е известно, че са под контрола на бизнесмена-депутат, останаха основни рекламодатели в Канал 3.

Желанието за сделка между „Нова броудкастинг груп“ и изброените медии става факт малко повече от година, след като Нова телевизия бе придобита от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и от неговия брат Георги.

След сделката в Нова тв започна стремителна поредица от трансфери на кадри на Канал 3. В края на м.г. за управител на „Нова броудкастинг груп“ бе назначена Ива Стоянова, която преди това се водеше собственик по документи, управител и програмен директор на Канал 3. Преди нея и след продажбата на Нова телевизия на Домусчиеви дотогавашният директор на новините в Канал 3 Миляна Велева се премести на същата позиция в Нова ТВ. Малко по-късно  журналистът Васил Иванов от Канал 3 се завърна на предишното си работно място, като това стана с изричната покана на Кирил Домусчиев. Впоследствие и още няколко журналисти от Канал 3 преминаха на работа в Нова.

В същото време доскорошният светски репортер и снаха на хазартния бос Васил Божков – Ива Софиянска, се е разделила с Нова телевизия. Информацията затова се появява дни, след като Божков обвини Кирил Домусчиев, че извърша нелегален трафик и контрабанда, а пък Домусчиев отговори, че завежда дело за клевета.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече