Business is booming.

Борис Бонев: КАТ е една изцяло прогнила и неработеща институция, застинала в 19-ти век

0

- Advertisement -

Държавната машина пък отдавна е доказала, че не се интересува от истинско намаляване на броя на жертвите и ранените на пътя, справяне с корупцията в системата на МВР и въдворяването на редТова пише в свой пост в социалната мрежа Борис Бонев – български икономист и общественик.

Борис Бонев, дадър БНТ

Неделя, последният августовски уикенд- трафикът по магистрала Тракия към София е изключително натоварен, като често се спира напълно. Към 15 ч. е станала поредната катастрофа, слава Богу без жертви и пострадали.

Въпреки това… имаше само 3 патрулки, като 2 от тях „бдяха“ да не би случайно някой да кара с над 90км/ч на разпадащата се магистрала между Стара Загора и Чирпан, а пътниците на третата удобно бяха разположили подвижна камера между двете платна, но за да следи за нарушения в обратна посока. Липсата на контрол и засилено полицейско присъствие логично предпостави стотици джигити, които караха или изпреварваха в аварийната лента, присветкваха и шофираха създавайки сериозна опасност от нови катастрофи. 

За съжаление всичко това е напълно очаквано, при положение че КАТ е една изцяло прогнила и неработеща институция, застинала в 19-ти век. Държавната машина пък отдавна е доказала, че не се интересува от истинско намаляване на броя на жертвите и ранените на пътя, справяне с корупцията в системата на МВР и въдворяването на ред! Новият закон за движение по пътищата също се бави, но и той е компромисен. 

Продължавам да не разбирам, да се възмущавам и да ме отвращава липсата на желание за спазване на правилата и законите и създаване на правова държава! Продължавам да смятам за крайно несправедливо цивилизоваността ни да бъде жертва на популисткото желание да се пазят нарушителите, защото „и те гласуват на избори“. Време е за промяна и за реални действия – започваме от София.

Автор: Борис Бонев

Източник: Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече