Business is booming.

Преди 15-ти септември: Родители бойкотират маските за деца в учебните часове

0

- Advertisement -

Призиви за национален бойкот на маските за деца на 15 септември се появиха в социалните мрежи, пише 24chasa.bg.  Във фейсбук групите „НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“ и „МАНГЪРОВ И НАРОДЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ“ една и съща жена публикува призив, чрез който се настоява децата да не носят маски за началото на учебната година. „Национален бойкот на носенето на маски от деца! Всички деца на 15 септември и след това – без маски!“ гласи призивът. 

В коментарите под публикацията хората изразяват съгласие и подкрепят призива, като някои настояват бойкотът да не се ограничава само до децата и до 15 септември. „Да се противопоставим на ковид измамата“, „Долу маските“, „Не само децата , а всички ние здрави хора без маски. Маските ни убиват!“ са само част от коментарите под публикацията в групата „“МАНГЪРОВ И НАРОДЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ“. 

Припомняме, че началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София – доц. Атанас Мангъров в интервю за БНР съобщи, че „всеки, които казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца“.

Преди няколко дни се взе решение, че учебната година ще започне присъствено.Ако обаче се наложи преминаване към онлайн обучение, вече ще се пишат оценки и отсъствия, а не както в месеците от извънредното положение“, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

В интервю за „24 часа“ зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова заяви, че училищата ще получат насоки за работа през следващата учебна година в условията на COVID-19. Те ще се разделят на 2 – задължителни и препоръчителни мерки. 

Прегръдките ще са забранени през тази учебна година. Ще е валидно и правилото всички да са на една ръка разстояние. Класовете от началния етап и сега са на отделен етаж, ще е валидно и за догодина. Всяко училище има поне по два входа. Където има възможност, ще се направи така, че едните класове да влизат от единия, а другите – от другия вход“, каза още тя.

Изтичник: „“Марица

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече