Business is booming.

Ще родят ли протестите нова Конституция?

0

- Advertisement -

Близо 2 месеца продължават антиправителствените протести у нас. Междувременно идеята на ГЕРБ за свикване на ВНС и нова Конституция намери подкрепата на НФСБ, а от ВМРО поставиха известни условия на партньорите си. Засега все още не са събрани необходимите 120 подписа.

„Това е идея на СДС. Ние считаме, че голяма част от проблемите на българската политика и протестите от 2013, и сега, са свързани с това нещо. Тази Конституция изразява модел на олигархически капитализъм“, коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков в „България сутрин“.

По думите му ГЕРБ са избързали с конкретното предложение, а е трябвало да изчакат.

„Един от най-големите проблеми в тази ситуация е, че се създава впечатление у обществото, че този проект не е внесен, за да се търсят недостатъци в Конституцията, а за да печели политически време за ГЕРБ и коалицията в парламента“, заяви бившият заместник-председател на Агенцията за младежта и спорта Михаил Балабанов.

Според него предложенията за нова Конституция показват, че са писани на коляно, което доказва, че това е тактически ход на Борисов.

„В този момент, в ситуация на такава политическа конфронтация и недоверие към институциите, много трудно може да се постигне консенсус“, допълни Балабанов пред Bulgaria ON AIR. Той изрази мнение, че промяната е в ход и не трябва да бързаме със заключенията.

Според Пламен Юруков и двете водещи партии в момента са в криза.

„Когато те са в криза, ще търсят нови решения. За генерална промяна на устройството на държавата първо трябва да има един много по-сериозен и професионален дебат, който не се случва“, категоричен бе той.

Източник: Dnes.bg
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече